Към всички продукти

YaraVita FRUTREL


Моля изберете

YaraVita FRUTREL е комбиниран високо концентриран суспензионен продукт, който стимулира образуването на цветовете, нарастването на плодовете и подобрява качеството, при зеленчуковите култури, лозята, окопните и овощните култури. Предпазва интензивните култури от недостиг на калций, магнезий, цинк и бор. Фосфорът е важен за ранният растеж, вкореняването, за производството на голям брой завръзи и добър размер на плода. Фосфорът увеличава твърдостта на плодовете, големината на плодовете и тяхната еднаквост (стандартизиране), подпомага намаляването на повредите при складиране на продукцията и участва в подобряването на цвета на плода. Червените плодове стават по-интензивно червени (ябълки, череши, праскови, грозде, ягоди и др.), когато са добре торени не само почвено, но и листно с фосфор. Калцият е необходим, за да се подсигури ранното развитие на листата и на цялата корона на дървото. Достатъчното калциево хранене е добра основа за високи добиви. Калцият играе съществена роля в подобраване на качеството на плодовете, те стават стегнати без вътрешни и външни некрози и гниене. Калцият увеличава размерът на плодовете. Магнезият осигурява добра фотосинтеза, поддържа продуктивният растеж и здравото задържане на плодовете за дървото. Магнезият подобрява оцветяването на плодовете. Борът е особено важен за цъфтежа, за увеличаване на броят на цветовете и за формирането на завръзи. Борът активно стимулира усвояването на калцият, ето защо подпомага намаляването на повреди от недостиг на калций по плодовете. Цинка също е важен за развитието на пъпките, цъфтежа и подпомага усвояването на калцият, подобрява оцветяването и увеличава размерът на плодовете.

Съдържание :

Калций - 20 % w/v = 200 г/л Ca ( 28 % w/v = 280 г/л CaO )

Фосфор - 10,4 % w/v = 104 г/л P ( 24 % w/v = 240 г/л P2O5 )

Азот - 6,9 % w/v = 69 г/л N ( 6,9 % w/v Ureic N )

Магнезий - 6 % w/v = 60 г/л Mg ( 10 % w/v = 100 г/л MgO )

Цинк - 4 % w/v = 40 г/л Zn

Бор - 2 % w/v = 20 г/л B

Съдържа намокрители и прилепители.

Препоръки по култури :

1. Ябълки, круши, дюли и други семкови култури: Във фаза зимни пъпки - 200 - 500 мл/дка и второ пръскане във фаза образуване на завръз - 200 - 500 мл/дка. При нужда може да се повтори след 10-14 дни (последно пръскане 1 месец преди беритбата). След прибиране на реколтата преди листопада, при подходящи климатични условия. Количество вода за пръскане 40-100 литра/дка.

2. Праскови, нектарини, сливи, череши, вишни и други костилкови култури: Във фаза зимни пъпки - 200 - 500 мл /дка и второ пръскане във фаза розов/бял бутон 200 - 500 мл/дка. Фаза образуване на завръзи 200 - 500 мл/дка. При нужда може да се повтори след 10-14 дни. (последно пръскане 1 месец преди беритбата). След прибиране на реколтата преди листопада, при подходящи климатични условия. Количество вода за пръскане 40-100 литра/дка.

3. Лозя: Фаза реса, цъфтеж и нарастване на зърната 300 - 500 мл/дка. След прибиране на реколтата, преди листопада, при подходящи климатични условия. Количество вода за пръскане 40-100 литра дка.

4. Ягоди, малини, къпини, боровинки, арония, френско и цариградско грозде полско производство: Пролетта при започване на новият растеж на листата, начало на цъфтеж, при нужда - повторение след 10-14 дни - 200 - 500 мл/дка. След прибиране на реколтата, преди листопада. Количество вода за пръскане 20-50 литра/дка.

5. Картофи: Фаза - 100 % поникнали растения, начало на цъфтеж , начало на нарастване на клубените 200 - 500 мл/дка. Количество вода за пръскане 20-50 литра/дка.

6. Домати, патладжан и пипер полско производство, тикви и тиквички, краставици дългоплодни и корнишони: 10 - 15 дни след разсаждане / поникване - 300 - 500 мл/дка. При нужда - приложение през интервал от 20-30 дни. Количество вода за пръскане 20-50 литра/дка.

7.Фасул, нахут, леща и грах: Едно или две приложения, през период от 10-14 дни. Фази от височина 10 см до поява на цветни пъпки. Приложение - 200-500 мл/дка, вода - 20 л/дка.

8.Зелеви култури (главесто зеле, карфиол, броколи, брюкселско зеле, китайско зеле, савойско зеле и други): Едно или две приложения, през интервал от 10-14 дни, във фаза 4-6 листа. Приложение - 200-500 мл/дка. Вода - 20 л/дка.

9.Моркови и пащърнак: Едно или две приложения, през интервал от 10-14 дни, във фаза височина 10 см. Приложение - 200-500 мл/дка. Вода - 20 л/дка.

10.Краставици, дини и пъпеши - полско производство: Три приложения, през интервал от 10 дни, фаза начало на цъфтеж, 200-500 мл/дка, вода - 20 л/дка.

11.Киви: От три до шест приложения, през интервал от 10-14 дни, фаза от образуване на завръзи до един месец преди беритбата - 200-500 мл/дка, след прибиране на реколтата, преди листопада - 200-500 мл/дка, работен разтвор - 20-200 вода л/дка.

11.Лук, чесън и праз: Приложение във фаза 4-6 листа, при нужда повторение след 10-14 дни, 200-500 мл/дка, вода 20 л/дка.

12.Етерично-маслени култури - роза, лавандула, маточина и други: Приложение във фаза активна вегетация до цветен бутон, фаза края на лятото/началото на есента, преди листопада - 200-500 мл/дка, вода 20-50 л/дка.


Подобни продукти