Към всички продукти

YaraVita REXOLIN D 12


Моля изберете

YaraVita REXOLIN D 12

Съдържание:

Желязо (Fe) - 12 % - DTPA

YaraVita REXOLIN D12 е висококачествен, хелатиран, стабилен,  железен тор за профилактика и лечение на недостиг на желязо в почвата и растенията. Напълно хелатиран. Стабилен при pH от 1,5 до 7,5. Разтворимост във вода 110 г/л при 20 градуса Целзий. Не съдържа примеси и хлор. Напълно е разтворим във вода. Не се разпрашава. Продукта е във формата на кристали. За почвено и листно приложение, с фертигация и при хидропоника. При хидропоника и фертигация се ползва според изготвената рецептура за съответната култура. YaraVita REXOLIN D12 е смесим с повечето торове и препарати за РЗ. Не смесвайте с продукти съдържащи мед и цинк.

Листно приложение:

Концентрация при листно приложение - 0,1 %. Норма - 60-120 г/дка. С работен разтвор от 20-100 л/дка вода. Може да се повтори през интервал от 7-14 дни.

Почвено приложение с фертигация:

*Почвено приложение при полски култури 100-300 г/дка, овощни култури - 100-300 г/дка

*Това е примерна норма на торене, за конкретна съобразена с вашите условия се свържете с нашите специалисти.

Недостига на желязо се проявява най-често при растения отглеждани на алкални и карбонатни почви. Желязото е в антагонистични отношения с калцият, мангана, цинка и медта. Ниските нива на калий в почвата може да засилят ефекта от недостига на желязо.

Симптомите на железен дефицит са междужилкова хлороза по младите тъкани, резултат от невъзможността на растението да произвежда хлорофил. Листата първо стават светло зелени, после жълти, бели и изсъхват. Намалява се производството на нови плододаващи клонки. Плодовете стават дребни, нестандартни, вдървесинени, с лош вкус и без аромат. Отмиране на новият растеж. Растенията се вджуджават.

Култури чувствителни на недостиг на желязо:

- Зеленчуци (домати, пипер, краставици и др.);

- Ягоди, малини и къпини;

- Боровинки;

-Овощни култури (ябълки, круши, сливи, череши, праскови, кайсии, лимони, портокали, мандарини и др.);

- Лозя;

- Цветя (рози и др.);

- Бобови (фасул и др.).


Подобни продукти