Добре дошли в АгроКГ!
YaraBela EXTRAN 26
YaraBela EXTRAN 26 е висококачествен и работещ азотен тор за пролетно подхранване на есенниците. Технологията на производство и качеството на гранулата му го правят по-различен от останалите торови продукти. Гранулите му са по-здрави и по-тежки, не се разпрашават, не замърсяват техниката и въздуха, който дишат механизаторите. Гранулите са идеални за приложение със съвременна техника, могат да се разпределят равномерно на разстояние над 36 м.
YARA BELA EXTRAN 26 осигурява продължително хранене и енергия за растенията.
Съдържание:
Азот (N) – 26 %
Нитратен азот (NO3) – 13 %
Амониев азот (NH4) – 13 %
Магнезиев сулфат (MgSO4) – 0.8 %
Калций (CaO) – 8 %
Азотът е най-важният хранителен елемент за получаване на висок добив от пшеницата. Правилното торене с азот ще даде на растенията възможност да образуват по-бързо повече и по-големи листа и леторасти. Недостига на азот намалява броят на потенциалните класове в растението. Оцеляването на леторастите/братята е свързано не само с общото количество на азотното торене, но и с времето и броят на приложенията. Когато посева има по-малкък от желаният брой братя, във фаза братене-вретенене се прилага по-голяма ранна норма на азотно торене (Zadoks 25-30), с цел да увеличим броят на стъблата и потенциалният брой на класовете при жътва.
Азотът подобрява общото развите на рапицата и добива. Азота е много важен за производството на хлорофила и фотосинтезата. Азота е нужен за синтеза на аминокиселини, протеини и витамини в растението. Недостига на азот при рапицата води до намален растеж, по-дребни листа, бледо зелени или жълтеникави листа. Посева изглежда по-рядък от нормалното. Цъфтежа намалява. По най-старите листа се появава оранжево-жълти отенъци. Повредите започват ранна пролет/есен. Късните симптоми са по-дребни шушулки. Недостига на азот се влошава от ниско, високо рН на почвата, песъчливи, леки почви, с ниско съдържание на органично вещество, засушаване и преовлажняване, наличие на повече неминерализирани растителни остатъци и бързо растяща култура.
Азотът е елементът, който най-силно ограничава добива от сорго. Азота е много важен за растежа и формирането на добива. Недостигът на азот води до загуба на добив на зърно, намаляване на сухото вещество и общите протеини в соргото. Липсата на азот прави соргото за фураж грубо и некачествено като храна за животните. Нуждите от азот са по-високи при голямо количество растителни остатъци и при технологии с минимални обработки. При недостиг на азот растенията стават светло зелени. Повредата започва с хлороза от върховете на листата, растяща успоредно на централният проводящ съд и по-късно преминава в некроза.
Азотът е незаменим за развитието на листата и растежа на царевицата. Младите растения стават бледи жълто-зелени с тънки стъбла. При по-големите растения се появява “V” образно пожълтяване на краищата на листата. Първите симптоми се получават по по-старите листа. Недостигът на азот по време на формиране на листата намалява добива. Недостигът на азот по време на наливане на зърното води до по-ниско качество на зърното и ниско съдържание на протеини.
Азотът е незаменим хранителен елемент за нормален растеж и продуктивност на слънчогледа. Азота влиза в състава на всички аминокиселини, те изграждат белтъчините, а те клетките. Азота е важен за фотосинтезата, продуктивният растеж и добива. При недостиг на азот пожълтяват по-старите листа. Слънчогледовото растение е по-дребно и светло зелено до жълто на цвят. При сериозен недостиг на азот растенията се вджуджават, листата стават тесни и имат некрози по краищата. Най-често проблема се появява при леки почви, засушаване, преовлажняване и при наличие на много растителни остатъци от предходната култура. При недостиг на сяра азота не може да се усвоява пълноценно от растенията и симптомите на недостиг са подобни.
*Примерни норми на приложение: Култура Доза (кг/дка)
Слънчоглед 20-30
Царевица 20-40
Сорго 20-30
Рапица 2 х 20-25
Житни 10-30
Овощни 20-40
Лозя 20
Ягоди и малини 20-30
Зеленчуци 20-40
Картофи 20-30
*Това са примерни норми на торене, за конкретни съобразени с вашите условия се свържете с нашите специалисти.
Съхранение: В сухи и чисти складови помещения, недопускащи пряко слънчево нагряване.
Срок на годност: 3 години след датата на производство.
Партида и дата на производство: според маркировката на опаковката.
Производител: Yara Italia Ravenna.