Добре дошли в АгроКГ!
YaraVita BRASSITREL PRO
Специализиран листен тор за маслодайни култури – рапица, слънчоглед и други.
ЕО тор.
Съдържание:
Азот (N) [Амиден азот] 6,9% w/v – 69 г/л
Магнезиев оксид (MgO) 11,6% w/v – 116 г/л
Бор (B) 6% w/v – 60 г/л
Манган (Mn) 7% w/v – 70 г/л
Молибден (Mo) 0,4% w/v – 4 г/л
Предимства на специализираният листен тор YaraVita BRASSITREL PRO:
Листният тор YaraVita BRASSITREL PRO е уникален. За неговото производство са използвани суровини с качеството и чистотата изисквани за хранителната и фармацевтичната промишленост.
Аджувантите и повърхностно активните вещества в листният тор
YaraVita BRASSITREL PRO подобряват усвояването на хранителните вещества от растенията и равномерното им разпределение върху повърхността на листата.
Прилепителителите подобряват задържането на листният тор YaraVita BRASSITREL PRO.
Емулгаторите подобряват разтворимостта на листният тор YaraVita BRASSITREL PRO
и стабилността на разтвора.
Специално подбраният и стриктно контролиран размер на частиците в
YaraVita BRASSITREL PRO ни дава бърз ефект, който е комбиниран и с продължително действие. Тази иновация намалява нуждата от многобройни приложения, което спестява на земеделците време и пари.
Смесим с повечето торове и продукти за растителна защита. За повече информация посетете www.tankmix.com
YaraVita BRASSITREL PRO е специално формулиран, така, че да бъде максимално безопасен за земеделските култури. Това ни дава сигурност, че приложението му няма да навреди на земеделските култури и да намали цената на продукцията.
Рапица – Роля на хранителните елементи съдържащи се в YaraVita Brassitrel Pro:
Азотът (N) и магнезият (Mg) в
YaraVita BRASSITREL PRо подобряват фотосинтезата и повишават добива на рапицата.
Липсата на бор (B) при рапицата води до забавен растеж, формиране на по-малък брой шушулки и по-нисък добив. Приложението му при рапицата е стандарт за висок добив и качество.
Недостигът на манган (Mn) при рапицата води до забавяне на цъфтежа и формирането на шушулките. Като резултат добивът намалява, а съдържанието на рапично олио е ниско.
Недостигът на молибден (Mo) при рапицата, води до намален брой разклонения на стъблото, по-малко шушулки и семена, теглото на семената е намалено, което значително намалява добива. Слънчоглед – Роля на хранителните елементи съдържащи се в
YaraVita BRASSITREL PRO:
Роля на калцият (Ca) при слънчогледа
Калцият е необходим за здрави и жизнени растения с добре развита коренова система. Недостигът на калций (Ca) води до по-слаби растения чувствителни на болести и на неблагоприятни климатични условия, податливи на полягане и в резултат до по-нисък добив.
Роля на магнезия (Mg) при слънчогледа
Магнезият има важна роля за дишането, фотосинтезата усвояването на фосфора от слънчогледа. При недостиг на магнезий (Mg) растенията остават дребни. Торенето с магнезий подобрява растежа, увеличава добива, качеството и съдържанието на олио в семената на слънчогледа.
Роля на бора (B) при слънчогледа
Борът (B) има важна роля за растежа на младите тъкани на слънчогледа, формирането на полена и развитието на семената. За да имаме пълни пити и семена и здрави слънчогледови пити на здрави стъбла трябва да прилагаме YaraVita BRASSITREL PRO. Приложението на YaraVita BRASSITREL PRO подобрява усвояването на хранителните вещества азот и сяра.
Роля на мангана (Mn) при слънчогледа
Манганът (Mn) участва във фотосинтезата, част е от протеините, важен компонент на ензими, има роля в усвояването на нитратите. Недостигът на (Mn) е по-сериозен при песъчливи почви, такива с много органично вещество, високо рН, студени влажни периоди и варуване. Приложението на YaraVita BRASSITREL PRO увеличава устойчивостта на растенията на неблагоприятни условия.
Роля на молибдена (Mo) при слънчогледа
Молибденът (Mo) е жизненоважен за усвояване на азота от слънчогледа, той е част от ензимите – нитрогеназа и нитрат редуктаза. При ниско рН на почвата има голям дефицит на молибден (Mo) за слънчогледовите растения. Приложението на YaraVita BRASSITREL PRO увеличава добива.
* YaraVita™ BRASSITREL™ PRO съдържа и CaO 8,9 % w/v – 89 г/л, но той не се декларира в етикета, заради стриктното спазване на регламент 2003/2003 ЕС Съдържа аджуванти, прилепители, повърхностно активни вещества и емулгатори
Приложение на YaraVita BRASSITREL PRO:
1. Рапица.
Фази от образуване на розетката до начало на цъфтеж. При нужда може да се повтори през интервал от 10-14 дни. Може да се ползва и във фазата на образуване на шушулките.
Доза: 100-400 мл/дка.
Вода: 5-20 л/дка.
2. Слънчоглед.
От няколко листа до бутонизация.
Доза: 100-300 мл/дка
3. Зеле, карфиол, броколи, брюкселско зеле, къдраво зеле и зеле калабрезе.
1-2 пъти през вегетацията. Фаза от рано през вегетацията, при наличие на достатъчно листна маса (4-6 листа) до един месец преди прибиране на реколтата. При нужда повторение през 10-14 дни.
Доза: 100-400 мл/дка
Вода: 20 л/дка
4. Аспержи (аспарагус).
1-2 пъти през вегетацията, през интервал 10-14 дни.
Доза: 200-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
5. Бобови: фасул, соя, нахут, леща и грах.
Фаза от достатъчно листна маса за пръскане в началото на вегетацията (4-6 лист) до един месец преди прибиране на реколтата. При нужда повторение през интервал от 10-14 дни. Не пръскайте по време на цъфтеж.
Доза: 200-400 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
6. Моркови.
1-2 пъти през вегетацията, през интервал от 14 дни. Първо приложение във фаза височина 15 см.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
7. Фуражно цвекло и захарно цвекло. Във фаза рано през вегетацията (4-6 лист). При нужда повторение през период от 10-14 дни.
Доза: 200-400 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
8. Праз.
Във фаза 2 седмици след разсаждане или при директна сеитба, когато растенията достигнат височина 15 см. При нужда повторение през период от 10-14 дни.
Доза: 200-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
9. Марули (салати) – полско производство.
Фаза от рано през вегетацията (4-6 лист) до един месец преди прибиране на реколтата. При нужда повторение през период от 10-14 дни.
Доза: 200-400 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
10. Лен за (семена и влакно).
Фаза рано през вегетацията при височина на културата 15 см. При нужда повторение през 10-14 дни.
Доза: 200-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
11. Царевица.
Фаза достатъчно листна маса (4-8 лист).
Доза: 200-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
12. Лук.
Едно или две приложения във фаза в началото на вегетацията при наличие на достатъчно листна маса (5-6 листа), през период от 14 дни.
Доза: 200-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
13. Картофи.
Фаза една седмица след 100 % поникване на картофите, при нужда повторение след 10-14 дни. Пръсканията трябва да приключат един месец преди прибиране на реколтата.
Доза: 200-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
14. Тикви и тиквички – полско производство.
Фаза 1-2 приложения във фаза начало на вегетацията (4-6 лист), при нужда повторение след 10-14 дни.
Доза: 200-300 мл/дка.
Вода: 20-50 л/дка.
15. Спанак (полско производство).
Фаза в началото на вечетацията, при наличие на достатъчно листна маса (4-6 листа), при нужда повторение през период от 10-14 дни. Пръсканията трябва да приключат един месец преди прибиране на реколтата
Доза: 200-400 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
16. Зърнени култури.
Фаза от 2 листа до първи видим възел (Zadoks G.S. 12 до 31).
Доза: 200-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
17. Репи, репички и брюква (полско производство).
1-2 пъти през вегетацията. Фаза от рано през вегетацията, при наличие на достатъчно листна маса (4-6 листа) до един месец преди прибиране на реколтата. При нужда повторение през 10-14 дни.
Доза: 100-400 мл/дка
Вода: 20 л/дка
18. Люцерна.
Фаза колкото се може по-рано в началото на сезона, при наличие на достатъчно листна маса за пръскане. При нужда повтаряйте през интервали от 10-14 дни, до един месец преди коситбата. Не се пръска 30 дена преди прибирането на реколтата.
Доза: 100-400 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
19. Бадеми.
Фаза от събуждане/набъбване на пъпките до подготовка за цъфтеж. не се пръска по време на цъфтеж. Второ пръскане след прибиране на реколтата преди листопада.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 50-100 л/дка.
20. Ябълки и круши.
Фаза от събуждане/набъбване на пъпките до подготовка за цъфтеж. не се пръска по време на цъфтеж. Второ пръскане след прибиране на реколтата преди листопада.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 50-100 л/дка.
21. Кайсии.
Фаза от събуждане/набъбване на пъпките до подготовка за цъфтеж. не се пръска по време на цъфтеж. Второ пръскане след прибиране на реколтата преди листопада.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 50-100 л/дка.
22. Череши.
Фаза от събуждане/набъбване на пъпките до подготовка за цъфтеж. не се пръска по време на цъфтеж. Второ пръскане след прибиране на реколтата преди листопада.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 50-100 л/дка.
23. Нектарини.
Фаза от събуждане/набъбване на пъпките до подготовка за цъфтеж. не се пръска по време на цъфтеж. Второ пръскане след прибиране на реколтата преди листопада.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 50-100 л/дка.
24. Целина.
Фаза 4-6 листа. Повторение при нужда след 10-14 дни.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
25. Чесън.
Фаза при наличие на достатъчно листна маса (6 листа). Повторение при нужда след 10-14 дни.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
26. Праз.
Фаза две седмици след разсаждане, а при директна сеитба при достигане на височина 15 см. При нужда още 1-2 повторения, през период от 10-14 дни.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
27. Лозя – винени и десертни.
Две предцъфтежни пръскания, през интервал от 10-14 дни. При нужда още 1-2 приложения, през интервал от 10-14 дни, във фаза образуване на зърната на гроздовете и начало на зреене. Последно пръскане след прибиране на реколтата преди листопада.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 20-50 л/дка.
28. Лупина.
Фаза в началото на сезона (4-6 листа). При нужда 1-2 повторения през интервал от 10-14 дни.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
29. Праскови.
Фаза от събуждане/набъбване на пъпките до подготовка за цъфтеж. не се пръска по време на цъфтеж. Второ пръскане след прибиране на реколтата преди листопада.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 50-100 л/дка.
30. Сливи.
Фаза от събуждане/набъбване на пъпките до подготовка за цъфтеж. не се пръска по време на цъфтеж. Второ пръскане след прибиране на реколтата преди листопада.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 50-100 л/дка.
31. Мак.
Едно до три приложения, през интервали от 10-14 дни, от наличие на достатъчно листна маса за пръскане до начало на цъфтежа.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 50-100 л/дка.
32. Ягоди – полско производство.
Фаза първо поява на нов растеж през пролетта и второ до начало на цъфтеж. Между пръсканията трябва да има интервал от 10-14 дни. Не се пръска по време на цъфтеж.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 20 л/дка.
33. Домати – полско производство.
Фаза 4-6 листа. При нужда повторения през 10-14 дни. Последно пръскане предцъфтежно. Не пръскайте по време на цъфтеж.
Доза: 100-300 мл/дка.
Вода: 20-50 л/дка.
34. Етерично-маслени култури: роза, лавандула и др.
Във фазите на активен растеж, при наличие на достатъчно листна маса. Не пръскайте по време на цъфтеж.
Доза: 100-200 мл/дка.
Вода: 20-50 л/дка.
Съхранение: В сухи и чисти складови помещения, недопускащи пряко слънчево нагряване.
Срок на годност: 2 години след датата на производство.
Партида и дата на производство: според маркировката на опаковката.
Производител: Yara UK Pocklington.